Bye Bye Summer ukončil letošní sezónu

Na říjen neobvykle teplé a přívětivé počasí utvořilo kulisu posledního letošního závodního víkendu, tradiční distanční rozlučky se sezónou Bye Bye Summer ve Dvoře Králové. Zároveň se uzavřely i dvě zbývající pohárové soutěže, CzechBlack liga a Pohár DiscDog klubu.

SuperPro Toss&Fetch opanovaly v sobotu i v neděli polské týmy. V sobotu zvítězila Žaklina Michalczuk s Churrem, o druhém místě Kaśky Krzewiny s Andrzejem rozhodl až rozhoz s Karolinou Nowak a Yuki. Nejlepší z českých týmů Michal Jansa s Acem obsadil sedmou příčku. V neděli už dominovala Karolina Nowak, která vyhrála s Yuki a pak v rozhozu o druhé místo s Fuji přeházela Žaklinu Michalczuk s Churrem. Polská družina obsadila prvních devět míst, až pak se umístil nejlepší z českých týmů Eva Bedrnová s Baty.

Divizi II vyhrál v sobotu Mateusz Nowojski s Ciapkem, v neděli Agniezska Grabowska s Andrzejem, ale ta musela být z pořadí následně vyřazena, která v sobotním závodě naplnila kritérium o povinném přestupu z divize II do divize I, a v neděli tak už startovala ve dvojkách neoprávněně. Na první příčku se proto posunul Szymon Rolnik s Flurry.

Soborní dogdartbee vyhrál – kdo jiný! – Pavel Jouza s Taffy, ale tentokrát musel o prvenství bojovat až v dodatečném rozhozu s Nikol Vízkovou s Růženkou a Janem Haenegrifsem s Lifou. Druhé nejpevnější nervy prokázala Nikol, na hosta z Belgie tedy zbyla třetí příčka.

Paralelní timetrial se stal kořistí Radky Tihelkové s Aryou, které si ve finále poradily hladce 2:0 s Pavlem Jouzou a Taffym. Souboj o třetí příčku vyhrála Pavla Hejralová se Shailene nad Agnieszkou Grabowskou s Andrzejem.

Velice solidně byly obsazeny i obě kategorie quadrupedu. Do soutěže žen se přihlásilo 21 týmů. Vyhrála Kristýna Nosková s Mejzou, která ve finále zdolala Magdu Cholewickou s Drivem. Třetí příčku obsadila Karolina Nowak s Yiuki. V soutěži mužů startovalo čtrnáct dvojic, kterým dominoval Thomas Fischer s Boomerem, jenž si kromě finálového vítězství nad Slawkem Swiebodou s Churrem připsal i nejdelší chycený hod dne 69 metrů. Třetí příčku obsadil Martin Lev s veteránem Erzíkem.